Een zeolith vaatwasser droogt de vaat door kleine korrels. Dit is vergeleken met de andere droogtechnieken condens en ventilatie de meest zuinige manier van drogen en met deze droogtechniek wordt zelfs je plastic vaat perfect gedroogd! In bovenstaande video laten we je zien hoe dit werkt. Hieronder lees je meer.

zeolith vaatwasser

Wat is Zeolith?

Zeolith is een natuurlijk mineraal, vaak in korrelvorm zoals je hier ziet. Dit herken je misschien als bodembedekker voor een kattenbak of aquarium want daar wordt het in een andere verwerking ook voor gebruikt. Maar waarschijnlijk wist je niet dat deze korrels ook onderin sommige vaatwassers zitten? Een Zeolith vaatwasser zit dus vol met deze kleine korrels!
De kleine gaatjes in de Zeolith korrels zetten het spoelwater om in warme lucht. Hiermee wordt de vaat razendsnel gedroogd. Geloof je het niet? We hebben het getest in de showroom, het werk echt! Wanneer je bij de Zeolith korrels koud water toevoegt zie je direct warme lucht opstijgen. De temperatuur van deze lucht is meer dan 50 graden.

zeolith vaatwasser

De werking van een Zeolith vaatwasser

De korrels liggen onderin de vaatwasser zodat de warme lucht de totale vaat bestrijkt. Hiermee wordt de vaat perfect gedroogd zonder dat er ook maar iets aan stroom wordt verbruikt. Je begrijpt dat dit dan ook de meest zuinige droogtechniek is die we kennen. Met deze droogtechniek wordt zelfs je plastic vaat perfect gedroogd. Het Zeolith hersteld zichzelf na iedere wasbeurt en gaat hierdoor net zolang mee als de vaatwasser zelf.

Het Zeoliet droogsysteem is beschikbaar in veel Siemens modellen. Wil je weten welke? Bekijk dan de selectie op de Siemens website.
Wil je deze Zeolith proef zelf een keer doen? Kom het testen in het keukenlaboratorium in onze showroom!