Siemens ovens staan bekend om kwaliteit en design maar daarnaast ook om innovatieve functies. Kiki bekijkt de Variospeed functie, Homeconnect en de kerntemperatuur meter.

Siemens ovens met varioSpeed

De varioSpeed functie kun je zien als een soort turbofunctie. Het combineert verschillende verwarmingsmethodes om de bereidingstijd tot wel 50% te verkorten! De smaak blijft gewoon behouden. Met één druk op de knop schakel je varioSpeed in. De ingebouwde magnetron vult op dat moment de traditionele bereidswijzen van de oven aan. Bijkomend voordeel is dat voorverwarmen hiermee niet meer nodig is. In de video hierboven is het getest met het bakken van de cake. Het werkt echt! In het kookboek werd een bereidingstijd van 60 minuten aangegeven terwijl deze bij ruim 30 minuten al gereed was. Lees meer over varioSpeed op de website van Siemens en bekijk welke modellen beschikken over deze functie.

Siemens Home Connect

Al eerder vertelde we je over Home Connect van Siemens. Een mooie ontwikkeling waarin alle huishoudelijke apparaten verbonden worden met het internet en je ze hierdoor op afstand kunt bedienen met je smartphone of tablet. Denk aan koffiezetapparaten, je wasmachine en je koelkast maar ook je oven.

siemens homeconnect

Nu vraag je je misschien af wat hier handig aan is. Zou het vaak voorkomen dat je je oven op afstand gaat bedienen? Misschien niet, maar denk wel aan de voordelen van alle instellingen voor je oven beschikbaar op je smartphone of tablet. Blader door recepten en start de oven. Je hoeft dus niet meer na te denken over de geschikte temperatuur en de bereidingstijd, dit doet de Home Connect app allemaal voor je. Natuurlijk is het ook handig dat je tussendoor kunt kijken wanneer de oven klaar is. Misschien nog even goed om te weten; Siemens heeft veel aandacht besteed aan de veiligheid van de app want het moet natuurlijk niet zo zijn dat er straks iemand op afstand je oven gaat bedienen.

Lees meer over Home Connect op de website van Siemens en bekijk welke modellen beschikken over deze functie.

Kerntemperatuurmeter

De kerntemperatuurmeter zie je in veel ovens van Siemens terug. Deze temperatuurmeter steek je in het vlees. Op de temperatuurmeter zitten 3 punten die de temperatuur op 3 plaatsen in het vlees meten. De oven meet hiermee vervolgens de temperatuur en weet precies wanneer het gereed is. Erg handig!

siemens kerntemperatuurmeter

Kortom; met de siemens ovens hoeven we zelf steeds minder na te denken. De ovens zijn verbonden met het internet en de software doet het denkwerk. Koken wordt hiermee steeds makkelijker! Wil je de Siemens ovens en deze nieuwe functies zelf bekijken? Kom dan gerust eens langs in onze showroom in Waardenburg.