De Siemens Flexinductie kookplaat herkent automatisch het aantal en de grootte van de geplaatste pannen. Hoe werkt dit precies en wat zijn de voordelen in de praktijk? In bovenstaande video bekijken we de Siemens Flexinductie kookplaat.

Kookplaten worden steeds slimmer. En dan hebben we het met name over inductiekookplaten. Tot voorheen vroeg je je af hoe de inductiekookplaat werkt en daar pas je je op aan. Plaats van de pannen, instellen van de juiste temperatuur, de juiste pan op het juiste formaat kookzone etc.. Vanaf nu gaan we het omdraaien en kijken we naar kookplaten die zich aanpassen aan jouw kookgedrag waardoor je zelf steeds minder hoeft na te denken!

De basis van inductie koken

Eerst even terug naar de basis van inductie koken. Bij inductie koken wordt de kookplaat niet warm, maar enkel de pan die erop staat. Ik laat dit zien door een magazine tussen de kookplaat en de pan te leggen. Het water kookt in de pan, terwijl het magazine niet wordt verwarmd. Je kunt dus ook prima je hand plaatsen op een inductiekookplaat. De plaat zelf is niet warm.

Siemens Flexinductie kookplaat

Een inductiekookplaat heeft vaak vaste kookzones voor de pannen. De flexinductie kookplaten van Siemens hebben dit niet. De kookplaat herkent het formaat van de pan en past de kookzone hier op aan. De pan verplaatst je ook nog eens eenvoudig naar een andere zone. De instelling blijft hetzelfde!
Daarnaast heb je de mogelijkheid om meerdere kookzones samenvoegen tot 1 grote zone. Zo maak van een inductiekookplaat heel eenvoudig een teppanyaki zone!

Bij het bereiden van een goed stuk vlees zorgt de braadsensor er ten eerste voor dat de boter of olie niet aanbrand. Je geeft aan wat je gaat bereiden en de kookplaat brengt de boter of olie op precies de juiste temperatuur. Het dichtschroeien van het vlees gebeurd vervolgens op de eerste zone. Vervolgens schuif je de pan naar boven om te sudderen en als je het nog verder naar bovenschuift kun je het vlees perfect warm houden. De kookplaat kent dus verschillende automatische vermogensstanden die het jou wel heel makkelijk maken.

Wil je ook eens zien hoe een kookplaat voor jou kan denken? Bezoek dan eens onze showroom!