Een kwalitatieve keuken kost gemiddeld tussen de € 7.000,- en € 13.000,-. Hoe we dit hebben bepaald? Simpel, door het gemiddelde te berekenen van duizenden keukenorders van onze showroom in de afgelopen jaren. Met een kwalitatieve keuken bedoelen we keukens van echte A-merken. Natuurlijk is er een flink prijsverschil voor keukens. Je hebt keukens van € 5.000,- maar ook van bijvoorbeeld € 50.000,-. Waar zit dit prijsverschil dan in? Dit laten we je hieronder zien. Wat kost een nieuwe keuken nu eigenlijk?

Is de bouwmarkt- keuken niet het goedkoopste?

Veel mensen denken nog altijd dat een keuken van bijvoorbeeld IKEA het goedkoopste is. De kosten van een kwalitatieve keuken zijn de laatste tijd echter gezakt en komen hiermee in de buurt en soms zelfs onder de prijs van een IKEA keuken. Daarbij komt dat een A-merk keuken tientallen jaren kookplezier gegarandeerd en je dus niet na enkele jaren opnieuw opzoek moet naar een nieuwe keuken.

Wat kost keukenapparatuur?

Met keukenapparatuur kun je helemaal los gaan en de prijs van de keuken flink opschroeven. Het aanbod keukenapparatuur is namelijk zeer groot. Je kunt gaan voor bijvoorbeeld “gewoon een goede oven” of een voor een (stoom)oven met innovatie functies zoals smartphone bediening en een automatisch reinigingssysteem. Zo koop je voor € 2.500,- al een mooie set inbouwapparatuur van Pelgrim. Compleet met een gaskookplaat, afzuigkap, combi-magnetron, vaatwasser en een koel-vriescombinatie. Voor dat geld besteed je echter ook snel aan een luxe inbouwoven van Siemens, voorzien van de nieuwste functies en luxe afwerking.

Wat kost het keukenblad?

Voor het keukenblad heb je de keuze uit verschillende materialen. Deze zijn bepalend voor de kosten van je keukenblad. Sorteren we in prijs van laag naar hoog dan moet je denken aan; kunststof, RVS, graniet, composiet, keramiek en beton.

Kosten keukenkasten

De kosten van de keukenkasten verschillen door onder andere de afwerking en ladesystemen. Denk aan mat of hoogglans, hout fineer of kunststof, en ladesystemen die voorzien zijn van een motortje zodat deze automatisch openen en sluiten.

Naast bovenstaande kosten moet je voor een nieuwe keuken natuurlijk ook rekening houden met de montage hiervan. Daarnaast kun je nog denken aan extra luxe voorzieningen zoals een Quooker, inbouw stopcontacten of een zeeppompje. Wil je een keukenplan laten maken, compleet met 3D tekening en een uitgewerkte offerte? Bezoek dan eens de showroom.