Een moderne hoekkeuken is een veel gekozen opstelling. Het grote voordeel van de L-vorm is dat er veel bewegingsvrijheid overblijft. Het is dan ook een praktische opstelling voor een kleinere ruimte.

Hoekkeuken in moderne woonstijl

Om je hoekkeuken een moderne uitstraling kun je rekening houden met het volgende:

  • Een greeploze keuken zorgt voor een strakke en rustige uitstraling
  • Bovenkasten bieden je opbergruimte maar zien we steeds minder in de keukenontwerpen. Toch veel opbergruimte nodig? Een aantal hoge kasten bieden al snel veel meer opbergruimte dan een hele rij bovenkasten
  • In plaats van bovenkasten kun je denken aan een aantal moderne schappen, of een subtiel ophangsysteem voor kruiden, keukengerei etc.
  • Wit is tijdloos en geschikt voor de moderne hoekkeuken. Trend is nu dat de witte kleur vaker wordt gecombineerd met een andere kleur of zelfs een andere afwerking zoals hout.

De moderne woonstijl kenmerkt zich daarnaast door hoogglans en metalen accessoires. Maar van dat laatste zeker niet te veel. Want het moet over het algemeen wel minimalistisch en strak blijven.

Voorbeelden

keller hoekkeuken

moderne hoekkeuken

737b23fcc76b6d6e1e235f53976ab7a3[1]

Timo Sorber IMG_7620 Rechter

moderne hoekkeuken

De hoek in de hoekkeuken

De hoek in de hoekkeuken wordt niet altijd optimaal benut. De ruimte is groot maar lastig bereikbaar, vooral achterin de hoek. Een Le Mans onderhoekkast biedt uitkomst. Dit is een onderhoekkast met één of meerdere plateaus erin die naar buiten draaien wanneer je de kastdeur opentrekt. De beweging is zo gemaakt dat de plateaus eerst naar voren komen en dan via een bocht ook opzij draaien. Een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in een hoekkeuken.

le mans onderkast

Meer voorbeelden?
Kijk op Pinterest voor meer voorbeelden van moderne hoekkeukens.