Tips voor landelijke keukens

Landelijke keukens geven een warme en gezellige uitstraling en is om deze reden een veel gekozen keukenstijl. De tegenhanger van de moderne, strakke keuken, heeft nostalgische details en natuurlijke elementen. Voor de landelijke keukens zijn er veel mogelijkheden en is er veel te kiezen. We helpen je hier met het samenstellen van jouw landelijke keuken. Waar moet je rekening houden? In de video vertelt Kiki je hier meer over. Hieronder laten we je voorbeelden zien van landelijke keukens en lees je de tips nog eens rustig na.

Keukenfronten voor landelijke keukens

Kenmerkend voor landelijke keukens zijn de keukenfronten met een kader. Deze details geven de landelijke uitstraling. Keukenfronten met kader heb je in veel verschillende vormen en kleuren. Kies in ieder geval voor een matte afwerking en een neutrale of natuurlijke kleur. Dit vormt de basis van je landelijke keuken.

fronten landelijke keukens

De natuurlijke tinten voor een landelijk keukenfront

Landelijke keukengrepen

De grepen zijn een niet te missen detail voor landelijke keukens. Een landelijke greeploze keuken? Dat zie je dan ook niet vaak. De keukens hieronder beschikken over mooie landelijke grepen, helemaal van deze tijd. Met een grote greep geef je de landelijke keuken een robuuste uitstraling en is dit mooi te combineren met houtlook fronten terwijl de kleinere grepen een mooi detail zijn voor de landelijke keukens.

grepen landelijke keuken

De grepen geven de landelijke keuken een robuust uiterlijk of bieden juist nostalgische details

Keukenblad landelijke keuken

Het keukenblad van een landelijke keuken is vaak van een natuurlijk materiaal, zoals natuursteen of composiet. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een kunststof werkblad dat dezelfde look heeft als de natuurlijke materialen om dezelfde landelijke sfeer te creëren. Denk aan een kunststof keukenblad met betonlook bijvoorbeeld. Lees meer over het geschikte keukenblad.

landelijke keukens

Landelijke keuken van het merk Schüller in de showroom van Van Wanrooij

Afzuigkap & Fornuis

Wat je ook vaak terugziet in de landelijke keuken is het grote fornuis en de ombouw om de afzuigkap. Een groot fornuis brengt een stukje nostalgie in de keuken. Dit was vroeger namelijk dé eye cather in de keuken. Gelukkig is dit niet verdwenen uit de keukens van tegenwoordig. De techniek is vernieuwd maar het uiterlijk is grotendeels hetzelfde gebleven. Perfect voor een nieuwe landelijke keuken!

landelijk fornuis

Dit soort fornuizen waren vroeger de eye-catchers van de keuken en geven nu het landelijke gevoel

Bovenkastjes?

In de strakke/moderne keukens zien we tegenwoordig steeds minder bovenkasten. Voor een landelijke keuken is dit juist een extra mogelijkheid om meer sfeer te creëren. Zoals bijvoorbeeld bovenkastjes met glasdeuren. Samen met verlichting geeft dit een hele warme sfeer aan je landelijke keuken.

bovenkasten landelijke keuken

Bovenkasten met glas in de landelijke keuken

Nog meer tips en voorbeelden van landelijke keukens? Bezoek dan gerust eens de showroom! of bekijk de verzameling landelijke keukens op Pinterest