14 Voorbeelden van een kookeiland met tafel

Er is steeds meer vraag naar een kookeiland met tafel. Een mooie trend. De keuken wordt een grote leefruimte waar we een groot deel van de dag in doorbrengen. Wanneer je zelf staat te koken is het natuurlijk prettig dat je niet afgesloten staat van de rest van het gezelschap in huis maar dat je contact met ze kunt hebben. Om deze reden worden keukens steeds meer betrokken bij de woonkamer. Wanneer je beschikt over een iets grotere ruimte kun je kiezen voor een kookeiland met tafel. Hierin komen we de volgende varianten het meeste tegen:

    • Een verlengd kookeiland
      Het verlengen van het keukenblad van het kookeiland zorgt voor een eetgedeelte wat in perfecte lijn doorloopt in de keuken. Een paar mooie barkrukken maken het geheel compleet. Je hebt hier dus wel te maken met een hoge zit. Vaak wordt hier dan ook niet uitgebreid gedineerd maar wordt er vooral ontbeten of even gezellig wat gedronken terwijl iemand staat te koken.
    • Een kookeiland met tafel

Een kookeiland met tafel is mooi centraal in de ruimte te plaatsen. Je hebt dan genoeg bewegingsruimte eromheen en de keukenruimte lijkt daarnaast erg diep. Dit is een prachtige oplossing in bijvoorbeeld een ruimte met een hoog plafond. Tip! Kies bij een kookeiland voor nieuwe afzuigtechnieken zoals de Downdraft of de Bora afzuiging. Bekijk de video van afzuigkappen.

Van beide varianten laten we hieronder voorbeelden zien.

Voorbeelden van een kookeiland met tafel

kookeiland-bar

kookeiland-eiken-tafel

verlengd keukenblad

kookeiland-met-tafel

kookeiland-tafel

kookeiland met tafel

kookeiland met tafel

luxe-kookeiland-met-tafel

moderne-keuken-eiland-tafel

strakke-keuken

verlengd-keukenblad

wit-kookeiland-tafel

eiland-keuken-bar

kookeiland

Bekijk nog meer voorbeelden op Pinterest.