Wil je een nieuwe droomkeuken realiseren in een kleine ruimte maar heb je geen idee waar te beginnen? Begin dan met het lezen van deze tips voor bij de aanschaf van een nieuwe kleine keuken. De tips leggen de basis voor het groter laten lijken van je kleine keuken. Vervolgens is het een kwestie van deze tips afstemmen op jouw wensen, smaak en budget.

1. Zo min mogelijk meubels in de kleine keuken

Benut de beschikbare ruimte optimaal door zorgvuldig om te gaan met het kiezen van de keukenmeubels. Wellicht kun je meubels combineren door bijvoorbeeld te kiezen voor een klein barretje die je gebruikt om aan te eten. Gebruik hierin ook een minimaal ontwerp en kies bijvoorbeeld voor barkrukken zonder rugleuning.

2. Compacte keukenapparatuurkleine keuken apparatuur

Keukenapparatuur is er in vele soorten en maten. Gelukkig, want zo heb je voor een kleine keuken ook nog genoeg keuze uit verschillende keukenapparaten. Ideaal voor de kleine keuken is bijvoorbeeld de compacte combi-stoomoven van Bauknecht (ECTM 8145 SW). Het inbouwapparaat heeft afmetingen van 595 mm x 450 mm en is rijk aan functies. Doordat je kunt stomen, bakken en braden is andere keukenapparatuur zoals bijvoorbeeld een inbouwoven overbodig. Ga voor een kleine keuken dus efficiënt om met de keuzes in keukenapparatuur.

3. Gebruik lichte kleuren

Het is een kleine keuken van groot belang om geen donkere kleurcombinaties te kiezen. Ga in plaats daarvan voor lichte kleuren. Een lichte keuken oogt namelijk groter dan een kleine keuken. Wit is een voor de hand liggende keuze maar je kunt daarin nog variatie aanbrengen door te spelen met contrast. Bijvoorbeeld relatief brede grijze voegen tussen de witte tegels van de achterwand.\r\n

4. Vermijd bovenkastjes

Kastjes komen erg benauwd over in een toch al kleine ruimte. Onderkasten zijn noodzakelijk voor een kleine keuken maar probeer bovenkasten zoveel mogelijk te vermijden. Kies in plaats daarvan voor schappen of, mocht je toch perse bovenkasten willen, voor glazen deuren in de kasten. Probeer je keuken(schappen) wel overzichtelijk te houden door op te ruimen en de spullen op te bergen in de onderkasten. Een opgeruimde keuken komt beter tot zijn recht, vooral in een kleine ruimte.

kleine keuken inrichten

5. Overweeg een open keuken

De Nederlandse woonruimtes worden steeds meer samengevoegd tot één ruimte. Denk aan de badkamer in de slaapkamer maar ook aan de keuken en woonkamer als één grote leefruimte. Hiervoor is het van belang om de keuken een open karakter te geven en om verbindingen te leggen tussen de ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een keukentafel of een zithoek in lijn met de open keuken, richting de woonkamer. Deze open keukens worden ook wel leefkeukens genoemd. Bekijk voorbeelden van open keukens.

6. Een hoogglans kleine keuken inrichten

Hoogglans is voor een kleine keuken een goede afwerking. De hoogglans lak zorgt namelijk voor spiegeling wat de kleine keuken groter doet laten lijken. Het geeft daarnaast een strakke en tijdloze uitstraling. Hoogglans witte keukenfronten lijken dus ideaal voor een kleine keuken.

7. Gebruik krukkenkleine keuken krukken

Krukken nemen minder plek in beslag dan stoelen. Overweeg dus om een schiereiland te realiseren met daaraan een paar krukken. Compact en gezellig!

 

Meer kleine keuken?

Ben je opzoek naar meer voorbeelden van kleine keukens? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterest pagina. We hebben daar een speciaal board ingericht met kleine keukens. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom waar we je alle mogelijkheden voor jouw kleine keuken kunnen tonen!