Antwoord op de vraag: Hoe maak je een hoogglans keuken schoon?

De hoogglans keuken is een populaire uitvoering, vaak in de kleur wit. Nadeel van de hoogglans keuken is dat krassen en vlekken goed te zien zijn. Maar hoe maak je een hoogglans keuken dan schoon? Een hoogglans keuken maak je schoon door eerst met een vochtige doek over de keuken te wrijven. Bij voorkeur met lauw water. Gebruik nooit een bijtend of schurend schoonmaakmiddel
of meubelpoetsmiddel. Gebruik geen schuurspons.

Wrijf vervolgens de oppervlakte droog om indringing van vocht in de fronten te voorkomen.
Het is ook mogelijk om de hoogglans keukenkastjes te behandelen met een spray of coating die vuil afstoot. Hierdoor zul je minder vlekken op je keuken krijgen maar voorkomt het niet. Regelmatig onderhoud zul je dus blijven houden.

Bedenk ook dat je door zonlicht de vlekken op de hoogglans keuken beter ziet. Heb je nog geen hoogglans keuken maar overweeg je dit wel? In de showroom is een daglichtkamer gemaakt waarmee je verschillende lichtsoorten kunt testen op de door jou gekozen hoogglans fronten. Zo zie het verschil tussen daglicht en kunstlicht en kun je een bewuste keuze maken.

Je hoogglans keuken onderhouden

Gebruik voor het schoonmaken vooral geen schuurmiddel! Gebruik ook geen doekjes die pluisjes achterlaten. Hardnekkig vuil kan bij kunststof en gelakte fronten verwijderd worden met spiritus (bij voorkeur verdund), waarna het oppervlak weer op de reguliere manier gereinigd dient te worden. De scharnieren en andere metalen bewegende delen moeten één keer per twee jaar licht geolied worden met een harsen zuurvrije olie (bijvoorbeeld naaimachine-olie). Kunststof bewegende delen behoeven geen onderhoud.