Het geschikte keukenblad kiezen voor jouw nieuwe keuken

Het keukenblad kan de sfeer van je keuken bepalen. Een keukenblad wordt intensief gebruikt en is hiermee het onderdeel wat het meest onderhevig is aan slijtage. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de verschillende keukenbladen en hier een weloverwogen keuze in te maken. We zetten de keukenbladen hieronder op een rijtje en laten je in het filmpje twee bijzondere keukenbladen zien, namelijk het zogenaamde Lapitec en Fenix. We helpen je met een keukenblad kiezen!

Kunststof keukenbladkunststof keukenblad

Te beginnen met een veel gekozen werkblad; kunststof of TopLaminaat. Een Toplaminaat keukenblad bestaat uit een 2 tot 10 cm dik basisblad waarop een HPL-toplaag is aangebracht. Het oppervlak is hard en bijzonder makkelijk schoon te houden.
De bladen zijn verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat je altijd wel een werkblad vindt dat bij je past.

Topcore topcore keukenblad

Topcore is zo stevig en compact dat het stootvast is. Het gesloten oppervlak maakt dat het blad watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen is.
Maar de werkelijke kracht van TopCore zit in de decoratieve toplaag. Want de structuren zien er niet alleen uit als hout, textiel of steen ‒ ze voelen ook echt zo aan!

Granieten keukenblad granieten keukenblad

Een werkblad van graniet is 100% natuurlijk. Granietsteen wordt in grote stukken gedolven in steengroeves en bestaat vooral uit mineralen. Daar wordt verder niets meer aan toegevoegd. Dat betekent dat ieder granieten werkblad uniek is en vrijwel onverwoestbaar. Het is hitte- en krasbestendig, bestand tegen zuren en tal van huishoudelijke chemicaliën.

Composietsteencomposiet

Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen niet 100% natuur. Aan de mineralen worden namelijk een bindhars en pigmenten toegevoegd. Dit maakt de voordelen van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is, en verkrijgbaar is in een scala van tinten.

Keramiekkeramisch keukenblad

Keramiek is duurzaam en volkomen onderhoudsvrij. U kunt er ook iedere dag zorgeloos aan werken, want keramiek is hitte-, vlek- én krasbestendig! Wat keramiek nóg aantrekkelijker maakt voor de moderne consument, is de onvergelijkbare strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft. Enkele van de vele voordelen zijn 100% kleurvast; hittebestendig tot 450°C, niet poreus, krasbestendig én watervast!

RVSrvs keukenblad

Een roestvrijstalen werkblad zien we vaak in de professionele keukens in bijvoorbeeld restaurants. Redenen hiervoor zijn dat deze werkbladen zeer hygiënisch en watervast zijn. Door een tijdloos uiterlijk is een roestvrijstalen niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar past het goed in elke keuken.

Terrazzoterrazzo

Terrazzo is een verzamelnaam voor (gewapend) sierbeton en is een zeer geschikt werkblad voor de landelijke keuken. De bladen worden op maat gemaakt. Hiervoor wordt er een speciale mal gemaakt waarin een mengsel van cement en marmerkorrels gegoten wordt. Voordeel is dat er zeer veel mogelijkheden zijn qua vorm. Past goed bij een landelijke keukens.

Betonbetonnen keukenblad

Het betonnen werkblad is robuust en natuurlijk en zeer geschikt voor de moderne, minimalistische keuken. Tip! Veel mensen kiezen voor de uitstraling van een betonnen keukenblad maar dan met de voordelen van kunststof.

 

Lapiteclapitec

Het nieuwe lapitec keukenblad wordt het ultieme keukenblad genoemd. In de video hierboven hebben we dit getest en het blijkt echt een ultiem keukenblad. Lapitec is hitte-, slijt- en slagvast en vlekvrij! De uitstraling is voor vrij uniek door het grote aanbod aan kleuren en afwerkingen.

Fenixfenix keukenblad

Fenix is een keukenblad met een extreem mat uiterlijk. Het heeft een massieve uitstraling door een bijzondere vouwtechniek en het blad voelt zijdezacht aan. Dankzij de onderscheidende nanotechcoating blijven er bovendien nooit vingerafdrukken achter op het bladoppervlak. En bij normaal gebruik verdwijnen krasjes vanzelf!

 

Prijzen keukenbladen

De prijs is natuurlijk een belangrijk aspect in de keuze van een keukenblad. Bekijk het overzicht hieronder. De materialen zijn hier geordend van het voordelige kunststof naar het exclusieve glas.

prijzen keukenbladen

Bron en meer informatie:Dekker Zevenhuizen