Keuken kleuren zijn zeer divers maar de mogelijkheden verschillen per afwerkingsvorm. Bij hoogglans heb je namelijk andere kleurmogelijkheden dan voor een matte keuken. Iedere fabrikant heeft hierin zijn eigen kleuren. Bij hoogglans heb je over het algemeen de keuze uit een standaard kleurenpalet. Bij een matte keuken heb je naast gekleurde keukenkastjes ook nog de keuze uit een diversiteit aan houtafwerkingen.

Overzicht basis kleuren

Hieronder een overzicht van een aantal kleuren uit een keukenprogramma. Dit zijn de kleuren van de Huyscollectie van Van Wanrooij. De kleuren zijn ook te bekijken in de showroom. Op een keuzeplein leg je eenvoudig de kleuren van de keukenkastjes bij de kleur van het keukenblad. Op deze manier zie je direct of dat de kleuren bij elkaar passen.

keuken kleuren

Wat zijn jouw keuken kleuren?

De mogelijkheden zijn dus zeer divers maar over het algemeen in te delen in een aantal categorieën; “gewoon wit”, natuurlijke kleuren, felle kleuren en houtafwerkingen. Wit is nog altijd de meest gekozen kleur en is samen met de natuurlijke kleuren prima te combineren in een modern of vintage (puur/vtwonen- stijl) interieur. Bij een trendy woonstijl kun je kiezen voor felle kleuren en de houtafwerkingen stijgen in populariteit door een echte natuurlijke uitstraling. Vaak gecombineerd met robuuste elementen zoals een betonnen keukenblad of grote keukengrepen. Kun je moeilijk een keuze maken of wil je iets creatiefs? Denk dan aan het combineren van een aantal kleuren zoals in de keuken hieronder waarin het hedendaagse wit is gecombineerd met Indigo blauw.

keuken kleuren

Kleuren in de verschillende woonstijlen

Bij iedere woonstijl passen bepaalde kleuren. Hieronder samengevat de keuken kleuren per woonstijl.

 • Landelijk

  Donkere kleuren zoals grijs-, zwart- en bruintinten.

 • Puur

  Zand, leem, grijs- en groentinten uit de natuur met blauwe, rode en oker accenten.

 • Modern

  Naturel, grijs- en wittinten met zwarte accenten.

 • Trendy

  Zwart-, wit- en grijstinten en legergroen met felgekleurde accenten.

Kleurenconfigurator

We hebben een keukenafbeelding voor je klaargezet die je van kleur kunt veranderen. Zo krijg je een goed beeld van de veranderende uitstraling van de keuken.
Open de kleurenconfigurator