De keukentrends voor het komende jaar worden in september ieder jaar gepresenteerd op de internationale keukenbeurs. Op deze beurs staan de grote keukenfabrikanten met al hun noviteiten. Hier wordt de toon gezet voor de Nederlandse keukens de komende jaren. We namen een kijkje en zetten hieronder de keukentrends op een rijtje.

Natuurlijke keukentrends

Kenmerkend is de trend waar natuurlijke materialen steeds beter worden benaderd. Een levensbestendige keuken bestaat uit kwalitatieve materialen. Dit zijn geen 100% natuurlijke materialen terwijl die uitstraling vaak wel gewenst is. Wat denk je bijvoorbeeld van een massief houten keuken? Een wens van veel mensen maar hout werkt en daardoor is dit een onbetrouwbaar materiaal voor een keuken met een lange levensduur. De uitstraling kan nu echter wel bereikt worden. Een kunststof keuken met een houtlook en een diep reliëf zodat houtnerven goed voelbaar zijn.

Ook te denken aan een betonlook voor je nieuwe keuken. Dit kan zowel op de keukendeurtjes als op het keukenblad verwerkt worden. De betonlook is overigens mooi te combineren met hout zoals je op onderstaande foto kunt zien.

De industriële keukentrend

Op de keukenbeurs zagen we industriële onderdelen terugkomen in de keuken. Denk aan metalen handgrepen, kastdeurtjes en open regalen voorzien van lasnaden. Het geeft de keuken een stoere en robuuste uitstraling. Natuurlijk mooi te combineren met de keukentrend zoals hierboven beschreven. Combineer bijvoorbeeld een houtlook keukenfront met een industriële keukengreep. Een betonnen keukenblad maakt de robuuste keuken compleet!

Opbergvakken- en boxen

Vorig jaar zagen we bij SieMatic al keukens met open lades. Deze komen terug in de Urban collectie van SieMatic. Dit jaar gaan de keukenmerk erop verder en zien we speelse open indelingen zoals bijvoorbeeld opbergvakken en grote groentelades.

Draadloos laden

Al langer kun je voor je nieuwe keuken een stopcontact en/of usb poort laten inbouw waardoor je bijvoorbeeld je smartphone kunt opladen. Je kunt nu nog een stapje verder gaan door te kiezen voor een draadloze oplader. Erg handig, want op deze manier heb je geen usb kabel meer nodig. Kijk wel even naar de specificaties van je smartphone. Deze moet hier namelijk wel geschikt voor zijn. Op de foto hieronder zie je de draadloze oplader voor de keuken. Je kunt het plaatje openschuiven zodat het stopcontact en de usb poot verschijnt.

keukentrend draadloos laden

Quooker Flex

Quooker kennen we van de kokendwaterkranen. De kranen nemen sterk in populariteit toe maar miste één ding. De kranen zijn namelijk niet flexibel. Tot vandaag. Quooker heeft namelijk de Quooker Flex geïntroduceerd. Een kokendwaterkraan, uitgerust met een soepele uittrekslang voor warm en koud water. Het wassen van slabladeren gaat hiermee bijzonder makkelijk, net als het schoonspoelen van de borden, de spoelbak of die ene, te grote snijplank. Naast de handige uittrekslang, biedt de Quooker FLEX dezelfde voordelen als de vertrouwde Quooker.
Lees meer op de website van Quooker.

quooker flex