De ATAG Fusion Volcano is een echte wokbrander en wordt inmiddels gebruikt door zowel de professional als de hobbykok. We laten je de grote voordelen van deze wokbrander zien t.o.v. een “gewone” wokbrander. Wokbranders bestaan namelijk al langer maar de ATAG Fusion Volcano steekt hier toch wel met kop en schouders bovenuit. We laten je zien waarom. We hebben de ATAG Fusion Volcano vergeleken met een gewone wokbrander. De bevindingen bekijk je in het filmpje en lees je in het artikel hieronder.

atag fusion volcano wokbrander

De ATAG Fusion Volcano is als een vulkaan

Achter de naam Volcano zit natuurlijk een gedachte. De gedachte is dat je de wokbrander als een vulkaan kunt zien. De vlammen uit de gasbrander gaan met een sterke kracht verticaal omhoog. Dit in tegenstelling tot een normale wokbrander waarbij de vlammen zijwaarts de brander verlaten. Doordat de vlam verticaal omhoog gaat bereikt het direct de kern van de pan. Een wokpan is bol dus met deze vlam is het verlies zeer beperkt. In tegenstelling tot de normale wokbrander waarbij de vlammen langs de pan afgaan. Je zult begrijpen dat het hierdoor langer duurt voordat de pan, en dus het eten, warm is.

normale wokbrander

De afbeelding hierboven laat dit verlies zien. Bij het testen van de normale brander voelde we ook echt een flinke hitte naast de pan. Roeren met een spatel is hierdoor lastig omdat je handen direct boven deze hitte hangen.

Vitamines blijven beter behouden

Doordat het eten in de pan sneller gaar wordt blijven de vitamines hierin beter behouden. De ATAG Fusion Volcano zorgt hiermee voor een gezondere maaltijd die met een laag gasverbruik bereid word. Een gezonde én efficiënte manier van koken dus!

Tijdens de test merkte we ook een verschil in smaak. Voor zowel de gewone als voor de Fusion Volcano gebruikte we sesamolie. Verder zijn er geen (wok)sausen toegevoegd. Het viel ons echter op dat de sesamsmaak veel sterker terugkwam in het gerecht van de ATAG Fusion Volcano dan van de normale wokbrander. Waarschijnlijk doordat de sesamolie veel sneller in het eten trekt en daardoor de smaak beter behouden blijft.

Beschikbaar in verschillende modellen

De ATAG Fusion Volcano is beschikbaar in verschillende modellen kookplaten van ATAG, zelfs in combinatie met inductie! Hieronder de drie varianten met meer informatie op de website van ATAG:

Wil je de ATAG Fusion Volcano zelf bewonderen?

Bezoek dan de showroom! Hier zie je met eigen ogen de voordelen van deze wokbrander! De eigen kok kan je in de showroom daarnaast ook nog tips geven.
Bestel je een ATAG Fusion Volcano in de showroom dan ontvang je nu tijdelijk een gratis kookworkshop voor 4 personen bij De Kookfabriek! Lees meer