Helma en haar gezin wonen sinds een aantal maanden in een nieuwbouwwoning, een rijtjeshuis. Hier woont ze samen met haar man en drie kinderen. Bij het kopen van een nieuwe keuken was het de uitdaging om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Prioriteiten waren het contact met de kinderen, een oven en werkruimte. We bezochten het rijtjeshuis van het gezin om te kijken of dat het gelukt is om deze prioriteiten in de nieuwe keuken te krijgen.

Bij binnenkomst troffen we een hele nette keuken. Helma gaf hiermee al direct een groot voordeel van deze keuken prijs: “5 minuten geleden was het hier nog een bende. De kinderen hadden net ontbeten. Maar het keukenblad is zeer praktisch in de schoonmaak en de hoeveelheid opbergruimte maakt dat de keuken heel snel is op te ruimen. Ik heb alle lades en kastjes binnen handbereik. De vaatwasser heeft een grote inhoud dus er kan veel vaat tegelijk in”.

Creatieve moderne keuken

Het is een moderne keuken uit de Van Wanrooij Huyscollectie, in wit hoogglans en met een kunststof keukenblad. De keuken is o.a. voorzien van een inductiekookplaat, combimagnetron en een oven. Helma houdt van koken en tijdens het koken kunnen de kinderen aan de bar zitten. Zo houdt Helma ook tijdens het koken contact met de kinderen. Dit is het grote voordeel van de keuken en Helma is dan ook zeer blij met de creativiteit van de adviseur die haar destijds geholpen heeft:
“De adviseur vroeg ons destijds als eerste wat we prettig vonden aan onze huidige keuken en wat we graag in de nieuwe keuken zouden willen zien. We zijn ook nog bij andere keukenzaken geweest maar daar werd nauwelijks meegedacht en hoorden we alleen maar wat er allemaal niet kon. Er werd gedacht in standaard keukenkastjes, terwijl ze bij Van Wanrooij echt kijken naar een totaaloplossing”.