Een keukenbar is een mooie toevoeging aan je keuken. Het geeft je een extra gelegenheid om even een ontbijtje te nuttigen of om even aan te hangen wanneer er iemand anders aan het koken is. Een sociale uitbreiding van je keuken dus. Vaak gecombineerd met een kookeiland maar je hebt niet perse een kookeiland nodig om een keukenbar te creëren. We laten je hieronder 15 voorbeelden zien van een keuken met keukenbar. Onderverdeeld in keukens met een verlengd keukenblad en keukens met een opbouw blad als keukenbar.

Verlengd keukenblad als keukenbar

Een verlengd keukenblad als keukenbar is eenvoudig te realiseren. Een kleine overstek is al voldoende om er een paar krukken aan te schuifen. Bij een kookeiland zie je echter steeds vaak dat het blad over de complete breedte wordt doorgetrokken. In deze gevallen kun je vaak makkelijk met 4 mensen aanschuiven. Misschien is dit grotendeels wel de vervanging van de keukentafel..?

keukenbar eiland

keukenbar-hoogglans

keuken-kleine-bar

keuken-overstek

klassieke-keukenbar

verlengd keukenblad

keukenbar

keukenbar verlengd keukenblad

Opbouw keukenbar

Als je kiest voor een opbouw keukenbar kun je denken aan een het gebruiken van een ander materiaal en een andere kleur dan het keukenblad. Dit geeft een speels effect. Het blad ligt deels op het keukenblad waardoor er een bar ontstaat. Hierin bestaan zelfs mogelijkheden om de bar in- en uit te schuiven. Hiermee maak je de bar net zo groot als je op dat moment nodig hebt.

6a8ce6422cf9300d26e9c1f3b84c4d1a

keukenbar-opbouw

kleine keukenbar

keuken-met-keukenbar

landelijke-keukenbar

moderne-landelijke-keuken

keukenbar klein

Op zoek naar meer voorbeelden of een persoonlijk ontwerp? Bezoek dan eens de showroom. De adviseurs helpen je daar graag verder met een persoonlijk 3D ontwerp van jouw nieuwe keuken.