Een nostalgische keuken heeft altijd een aantal kenmerkende onderdelen. Bij het samenstellen van een nieuwe nostalgische keuken houdt je dus rekening met deze onderdelen om de perfecte keuken samen te stellen. We laten je hieronder deze onderdelen zien en geven je direct 10 mooie voorbeelden van een nostalgische keuken.

1. Keukenfronten

De keukenfronten van een nostalgische keuken zijn nooit strak afgewerkt en hebben altijd een kader of andere structuur in het front zoals verticale strepen. Meest gebruikt is tegenwoordig het kaderfront. Vaak in een wit matte kleur. Voorheen werden crème kleurige tinten vaker gebruikt of juist kleuren zoals blauw of groen. Je kunt ook denken aan een houtlook voor een extra landelijke en natuurlijke uitstraling.

2. De grepen

Het nostalgische front moet vervolgens gecombineerd worden met een greep. Een greeploze nostalgische keuken bestaat immers niet. Hieronder zijn enkele grepen voor een nostalgische keuken weergegeven. Trend in de grepen is de zogenaamde waterkraan deurknop.

nostalgische-grepen

3. De wasbak

Een wasbak van natuursteen hoort bij een nostalgische keuken. Deze steekt vaak iets uit voor een echte authentieke uitstraling. Daarbij is het materiaal vaak hetzelfde als van het keukenblad. Daarnaast kun je ook denken aan een betegelde wasbak. Vaak kleine tegels in de kleuren zwart en wit zoals in het voorbeeld hieronder.

wasbak-tegels

4. Het fornuis

Het fornuis is de eyecatcher van de nostalgische of landelijke keuken. Dit was vroeger al zo. Gelukkig is dit niet verdwenen uit de keukens van tegenwoordig. De techniek is vernieuwd maar het uiterlijk is grotendeels hetzelfde gebleven.

fornuis

5. Het keukenblad

Het keukenblad geeft de nostalgische keuken een robuuste uitstraling. Kies voor een natuursteen of een natuursteen look met een dikte van enkele centimeters.

6. Ombouw afzuiging

De afzuigkap wordt in een nostalgische keuken vaak voorzien van een mooie ombouw. Een RVS apparaat pas natuurlijk niet bij de rest van je keuken en daarom is de ombouw een goed idee. Een dergelijke keukenschouw kan door de keukenleverancier gewoon geregeld worden.

7. De kraan

De nostalgische keukenkraan is een prachtig detail in de keuken. Een sierlijke kraan met grote draaiknoppen of hendels, vaak in de kleuren zilver of brons.
nostalgische-kraan

Voorbeelden nostalgische keuken

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van nostalgische keukens. Natuurlijk is het mogelijk voor jou, rekening houdend met bovenstaande tips, een complete keuken te ontwerpen. Bezoek hiervoor gerust eens de showroom in Waardenburg.

keuken nostalgisch

nostalgische hoekkeuken

nostalgische witte keuken

nostalgische-schappen

nostalgische-keuken-schuller

nostalgisch-huyscollectie

nostalgische keuken

nostalgische-keuken-dekker