Een keuken met kastenwand zien we steeds vaker, voornamelijk omdat we de bovenkasten juist steeds minder zien. Bovenkasten worden minder ingezet omdat het de keuken al snel een onrustige uitstraling en omdat een paar hoge kasten veel meer opbergruimte bieden dan een rij bovenkasten. Daarnaast wordt de kastenwand veelal ingezet in combinatie met de eiland keuken. De trend van open keukens zorgt voor een toename aan eilandkeukens en dus ook kastenwanden. Hieronder een aantal tips voor een kastenwand en 10 inspirerende voorbeelden van een keuken met kastenwand.

Een keuken met kastenwand creërenschroder woodline kastenwand

De kastenwand kun je zo breed maken als je zelf wilt. Over het algemeen worden er een aantal hoge kasten naast elkaar geplaatst. Gemiddeld drie à 4 vier hoge kasten. Deze kun je inbouwen in een nis of juist vrij laten staan. Daarbij heb je de mogelijkheid om de kast tot aan het plafond te laten doorlopen of juist ruimte open te laten aan de bovenkant. Zoals je zult verwachten is de eerste optie de meest kostbare.
De kastenwand is de perfecte plek voor je inbouwapparatuur. Te denken aan een koffiezetapparaat, oven of magnetron. De meeste apparatuurmerken bieden je hier de mogelijkheid om de apparaten in een perfecte lijn langs elkaar te plaatsen. Dit zorgt voor een zeer strakke uitstraling. Natuurlijk kun je een paar apparaten ook onder elkaar plaatsen. Dit zie je bij drie hoge kasten vaak gebeuren in de middelste hoge kast.

Strakke kastenwandstrakke kastenwand

Kies voor een strakke kastenwand voor greeploze kastdeuren. Daarnaast hebben verschillende keukenleveranciers een deur in het assortiment die in de kastenwand kan worden geschoven. Op deze manier kun je de inbouwapparatuur mooi afschermen of juist altijd in het zicht laten door de kastdeuren in te schuiven.

 

keuken kastenwand

ontwerp keuken met kastenwand

keuken met kastenwand

keuken kastenwand

natuurlijke keuken

e8377b2f50fc9ad3faad03bbf319b122[1]

kastenwand-keuken keuken-vtwonen kueken-met-kastenwand

Meer voorbeelden?

Neem eens een kijkje op Pinterest of bezoek de showroom. In de showroom heb je ook de mogelijkheid om een eigen keuken met kastenwand uit te laten tekenen. Benieuwd in welke kleuren een keuken eigenlijk leverbaar is? Bekijk dan de keuken kleuren van de Huyscollectie van Van Wanrooij.